Acasă Politic DOC // Tutunaru, stropit cu verde de briliant: Spătaru a sesizat PG,...

DOC // Tutunaru, stropit cu verde de briliant: Spătaru a sesizat PG, MAI și IGP

0

Deputata Arina Spătaru condamnă atacul asupra vicepreședintelui raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, care a fost stropit cu verde de briliant de membrii Partidului Acasă Construim Europa (PACE), condus de fostul șef-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, pentru că acesta s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 înaintea medicilor. Astfel, Arina Spătaru, menționează că în această dimineață, a scris un demers către MAI, IGP și Procuratura generală pentru a-i trage la răspundere penale pe făptași și organizatori.

„Condamn atacul cu haita asupra colegului nostru,  vicepreședintele  raionului Sîngerei, președintele Comisiei excepționale în Sănătate Publică din Raion, responsabil pe domeniul sănătate și asistență socială, Tudor Tutunaru. Cei care pretind că umblă cu „pacea”, mai exact cu piatra în sân și dau cu cuțitul în spate și au permis „justiție a la Cavcaliuc” chiar în poarta casei, în momentul când Tudor a revenit de la serviciu.
La moment Tudor este în spital și riscă să-și piardă vederea, pentru că soluția Verde de briliant a fost vărsată în fața, pe cap și în ochi.
Culmea este faptul că pentru a-l umili pe Tudor, cavcaliucii au chemat poliția pentru a-i testa alcoolemia, pretinzând că este băut. O calomnie, care este demnă doar de poeți în epoleți, pentru că rezultatul alco-testului era zero.
În această dimineață, 07 aprilie 2021, am scris un demers către MAI, IGP și Procuratura generală pentru a-i trage la răspundere penale pe făptași și organizatori, astfel încât să fie prevenite orice acțiuni de acest gen și, pe viitor, atât funcționarii cu demnitate publică, cât și orice cetățean, să aibă încrederea că sunt protejați de stat și de lege”, a scris Spătaru.

Totodată, deputata a scris că „Зелёнка, urina și fecale, acestea  sunt arme obișnuite în lupta împotriva opoziției liberale din Rusia”. 

Menționând că cazul lui Tudor Tutunaru se aseamănă cu cel al opozantului Alexei Navalnîi.

„Alexey Navalnîi a anunțat pe 2 mai 2017 că ochiul său, ars cu verde briliant și, probabil, o substanță amestecată în el, și-a pierdut vederea cu 80%.  
Videoclipul atacului asupra lui Alexei Navalny arată chipul unei persoane care stă lângă telefon și îl recunoaște ca activist al mișcării SERB: mișcarea rusă de eliberare SERB „(abrevierea înseamnă blocul radical sud-est). Mișcarea a sprijinit crearea de republici autoproclamate în regiunile Donetsk și Luhansk și anexarea Crimeii de către Rusia, iar membrii săi au scris sloganuri pro-ruse pe ziduri. Sângerei, 2021. Tudor Tutunaru, anunța că a fost atacat cu verde de briliant de către PACE, (partid înregistrat în RM,  Construim Europa Acasă)”, a comentat deputata.

Precizăm că vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, a fost atacat ieri și stropit cu verde de briliant pe fața, cap și în ochi de membrii partidului „PACE”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.