Acasă Social DOC // Transportatorii anunță grevă generală, dacă autoritățile vor ignora în continuare...

DOC // Transportatorii anunță grevă generală, dacă autoritățile vor ignora în continuare problemele din ramura transporturilor

0

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a depus o petiție în adresa organelor centrale prin care solicită modificarea de urgență a politicii bugetar-fiscale prin introducerea unor instrumente de stimulare financiar-fiscale pentru ramura transporturilor rutiere de pasageri, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md.

Totodată, APOTA solicită adoptarea unor măsuri de ordin administrativ îndreptate spre rezilierea contractului de parteneriat public-privat al patrimoniului gărilor de stat și stoparea abuzurilor organelor fiscale și de ocrotire a normelor de drept prin care se protejează businessul legat de concesionarea gărilor.

În petiție, APOTA subliniază că autoritățile de stat favorizează unele procese ilegale de preluare a proprietății statului (imobilele gărilor de stat) și încurajează abuzurile unor așa numiți oameni de afaceri cu conexiuni politice comise împotriva transportatorilor, prin implicarea directă a Serviciului Fiscal de Stat, Centrului Național Anticorupție, Inspectoratului Național de Investigații. APOTA susține că dispune de informații exacte că angajații acestor instituții de stat primesc direct indicații de la Alexandru Vîlcu și deputatul Vlad Andronachi și tot lor raportează despre planurile de acțiuni sau acțiunile deja întreprinse împotriva transportatorilor.

APOTA se arată îngrijorată că, după înregistrarea în Parlamentul Republicii Moldova a proiectelor de legi privind modificarea unor acte legislative (politica bugetar-fiscală) și privind bugetul de stat pentru anul 2021, ramura transporturilor va continua să decadă, inclusiv închiderea unor rute și lipsirea unor localități de transport public, din cauză ignorării problemelor existente de către organele competente. Asociația speră că aceste proiecte nu vor fi susținute în redacția în care au fost prezentate.Astfel, APOTA solicită autorităților centrale adoptarea de urgență a unor măsuri care vor contribui la diminuarea impactului pandemiei asupra ramurii transporturilor, iar dacă cerințele vor fi ignorate va fi provocată o Grevă Generală a transportatorilor.

Adresare Apota 07.12.2020 by Lucia Vieru

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.