Acasă Politic DOC// Ștefan Gațcan a depus, o plângere la Procuratura Generală în care...

DOC// Ștefan Gațcan a depus, o plângere la Procuratura Generală în care reclamă „hărțuirea, intimidarea și șantajul”

0

Deputatul Ștefan Gațcan a depus, în dimineața zilei de astăzi, o plângere la Procuratura Generală în care reclamă „hărțuirea, intimidarea și șantajul” la care a fost supus la 30 iunie din partea unui grup de deputați PSRM. Documentul a fost postat pe site-ul Pro Moldova, la scurt timp după ce partidul a anunțat că Gațcan a fost sechestrat și că de câteva ore e de negăsit.

„Astăzi, prezent la Parlament pentru a participa la ședința Comisiei protecție socială, familie și sănătate, Ștefan Gațcan a fost sechestrat de un grup de deputați socialiști și impus să semneze cererea de demisie. Din imaginea apărută în public, se vede clar că dl Gațcan nu are în fața sa nici o cerere, spre deosebire de deputatul socialist Vasile Bolea. De asemenea, un detaliu care face dovada că cererea nu a fost scrisă de dl Gațcan este numărul de ieșire a demersului (cifra 4) este anterior cererii de părăsire a fracțiunii PSRM și aderare la PRO MOLDOVA (cifra 8) și a plângerii adresate procurorului general (cifra 9). Locul aflării deputatului Gațcan este necunoscut deocamdată”, se arată în comunicatul Pro Moldova. 

Ei prezintă și un document semnat de Ștefan Gațcan în adresa PG, în care alesul semnalează despre îngrijorarea legată de integritatea sa fizică, precum și a membrilor familiei lui. 

Astăzi, mai mulți deputați ai Pro Moldova au apărut într-o transmisiune LIVE de la porțile președinției. Andrian Candu susține că deputatul Ștefan Gațcan e de negăsit timp de mai multe ore și ar fi fost sechestrat și ținut la Președinție. Liderul Pro Moldova afirmă că a chemat poliția și a contactat corpul diplomatic.

Reamintim că socialiștii au anunțat că Gațcan a renunțat la mandat. Vestea a fost dată de șeful fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță. Acesta a postat și o cerere semnată din numele Gațcan și a postat și un mesaj din numele lui. „Renunț la mandatul de deputat, pentru a mă dedica integral carierei profesionale în medicină, dar rămân parte a echipei PSRM”, scrie în mesajul postat de șeful fracțiunii socialiștilor. 

agora.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.