Acasă Politic DOC// Slusari cere autosesizarea Procuraturii Generale: ”Moldova riscă să achite milioane de...

DOC// Slusari cere autosesizarea Procuraturii Generale: ”Moldova riscă să achite milioane de euro din cauza unor scheme obscure”

0

Poporul Moldovei iară riscă să achite milioane de euro din cauza unor scheme obscure. Declarația îi aparține vicepreședintelui Parlamentului, deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari.

La 11 iulie 2018, Ministerul Economiei al R. Moldova a semnat un contract de implementare a Programului de acordare a cetățeniei prin investiții сu Compania Henley & Partners, înregistrată în Dubai.Nu era clar raționamentul semnării acestui contract în situația cănd în Moldova funcționa Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), fondată de Ministerul al Economiei. Cel puțin ar fi mai logic ca aceasta entitatea să pornească inițial activitatea de promovare a legii. În opinia mea contractul a fost negociat și semnat în detrimentul intereselor Republicii Moldova. După anularea firească a programului acordării cetățeniei contra cost, care era foarte periculoasă pentru țara noastră, compania Henley & Partners cere de la Moldova aproape 2,5 mln euro în calitate de pretinse cheltuieli de promovare după formula, prevăzută în contract. Plus riscăm să achităm acestei firme conform prevederilor contractului și niște venituri ratate în valoarea deocamdată necunoscută, a scris Slusari pe pagina sa de facebook.

Spre final deputatul se întreabă: Cine va răspunde pentru acest contract dezavantajos pentru țara noastră?

În context, vicepreședintele Parlamentului a venit cu un îndemn public către Procuratura Generală, ca aceasta să autosesizeze pe marginea subiectului.

Menționăm că până la această oră, Procuratura Generală nu a venit cu o reacție în urma adresării publice făcută de deputat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.