Acasă Politic DOC// Reniță: ”Ambasadorul R. Moldova în Franța ar fi fost implicat într-un...

DOC// Reniță: ”Ambasadorul R. Moldova în Franța ar fi fost implicat într-un dosar penal, în legătură cu depășirea atribuțiilor de serviciu ”

0

Un grup de moldoveni stabiliți în Franța au înaintat o petiție  prin care denunță că Eugen Revenco, cel care a fost numit în funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Republica  Franceză, ar fi fost implicat în mai multe acțiuni de corupție și e vizat și într-un dosar penal. Informația a fost făcută publică de către deputatul Iurie Reniță, care a postat și cîteva documente pe pagina sa de facebook.

„În calitatea mea de deputat am recepționat petiția unui grup de cetățeni ai Republicii Moldova, stabiliți în Republica Franceză. Petiționarii reclamă faptul că domnul Eugen Revenco, recent nominalizat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Franceză ar fi fost implicat în acțiuni de corupție, comise în perioada aflării sale în misiunea diplomatică din Geneva, Elveția”, se arată într-o postare publicată de către parlamentar.

Mai mult, Iurie Reniță spune că „dosarul în care ar fi vizat ambasadorul a fost inițiat în legătură cu depășirea atribuțiilor de serviciu care, în consecință, a condus la prejudicierea bugetului de stat”.

Deputatul a mai anunțat că  a solicitat Procuraturii Generale să fie informat dacă în privința lui Eugen Revenco a fost anterior inițiată vreo cauză penală.

Deocamdată, Ministerul de Externe nu a venit cu o reacție.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.