Acasă Politic DOC// Reacția Ministerului Educației, după tăierea panglicii la WC unei școli din...

DOC// Reacția Ministerului Educației, după tăierea panglicii la WC unei școli din Hiliuți

0

Ministerul Educației a emis astăzi un ordin, prin care interzice accesul în instituțiile de învățămînt a altor persoane, precum și organizarea în cadrul instituțiilor de învățământ a activităților ce nu au tangență cu procesul educațional (manifesări cultural-artistice, politice, întîlniri cu demnitarii de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice etc.

Potrivit ordinului semnat de ministrul Igor Șarov, nerespectarea prevederilor prezentului ordin constituie abatere disciplinară și servește temei pentru tragerea la răspundere disciplinară a conducătorilor vinovați.

Decizia vine după ce în spațiul public a fost distribuită o imagine în care doi elevi apar alături de primarul localității și de doi socialiști la inaugurarea unui bloc sanitar din cadrul gimnaziului din satul Hiliuți, raionul Rezina, R. Moldova.

Amintim că astăzi pe internet au apărut mai multe fotografii în care directoarea gimnaziului, Ana Matei, președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secrieru, primarul Alexandru Sandu și deputatul socialist Vlad Mizdenco, apar înghesuiți în pragul ușii veceului tăind panglica ținută de doi copii.

Avocata Poporului pentru drepturile copilului Maia Bănărescu a reacționat vizavi de cazul de la Hiliuți, Râșcani, menționând că „este revoltător, imoral și descalificant să speculezi cu copii pentru a obține beneficii de imagine, indiferent care ar fi scopurile, politice sau de afaceri”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.