Acasă Politic DOC// Propunerile CEC cu privire la votarea în străinătate. Unde vor fi...

DOC// Propunerile CEC cu privire la votarea în străinătate. Unde vor fi deschise cele mai multe secții de vot

0

Comisia Electorală Centrală a expediat în adresa Ministerului de Externe propunerile cu privire la deschiderea secțiilor de votare în străinătate. Astfel, Comisia propune să deschidă 202 secții în 36 state ale lumii.

Cele mai multe secții ar urma să fie deschise în Italia (45 secții), Rusia (38 secții), SUA (18 secții), România (15 secții), Germania (11 secții), Marea Britanie (10 secții).

De precizat că decizia finală cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în străinătate ar urma să fie luată până la data de 26 septembrie.

Expertul politic, Ștefan Gligor, anunță pe pagina sa de facebook că președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, pe data de 11 septembrie, cu 5 zile până la finisarea procedurii de înregistrare prealabilă pentru alegerile prezidențiale a cetăţenilor cu drept de vot din străinătate, a expediat în adresa Ministerului Afacerilor Externe propunerile Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea secțiilor de votare în străinatate. Conform lui Gligor, abia atunci s-a aflat că se propune deschiderea a 38 de secții de vot în Federația Rusă.

„Am o întrebare în adresa dlui Cimil și a celorlalți membri CEC care au devenit foarte silențioși în ultimul timp. Cum pentru Italia care are aproape 11 mii de înregistrări prealabile voi propuneți 45 de secții de vot, iar pentru Federația Rusă cu 6 mii, din care majoritatea falsificate, propuneți 38? În ce temei și bază?”, a scris Gligor pe pagina sa.

Adăugător, Ștefan Gligor a subliniat că există o mare probabilitate ca Italia, Spania și Germania nu vor permite deschiderea secțiilor de vot din cauza pandemiei, pentru că acele state nu sînt Rusia, acolo sănătatea oamenilor contează.

„Ce veți face voi, membrii CEC ca să asigurați dreptul oamenilor la vot? Ce veți întreprinde voi, membri CEC ca să nu permiteți fraudarea procesului de vot în Federația Rusă? Unde sânt garanțiile că în Federația Rusă nu vor fi falsificate buletinele și procesele-verbale așa cum se obișnuiește în această țară la fiecare scrutin, că nu vor fi folosite resursele administrative pentru a aduce organizat oamenii la vot, etc?”, a conchis Gligor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.