Acasă Politic DOC // Platforma DA îl cheamă pe Ciocoi la raport în Parlament....

DOC // Platforma DA îl cheamă pe Ciocoi la raport în Parlament. Subiectul este procurarea vaccinului CoronaVac, produs de China

0

Deputații din Platforma DA solicită audierea prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, pe subiectul privind inițierea procedurii de achiziție a 400 mii doze de vaccin CoronaVac, produs de compania Sinovac din China. Un anunț în acest sent a fost făcut de către deputatul PPDA, Alexandr Slusari.

Fracțiunea Platforma DA cere audierea prim-ministrului interimar pe problema procurării vaccinului chinez. Sunt foarte multe întrebări pe acest subiect, mai ales în contextul că vor fi cheltuiți banii contribuabililor pe acest vaccin”, a menționat liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari.

Totodată, deputații au solicitat raportul ministrului Agriculturii, Ion Perju, pe activitatea ilicită a carierei Micauți, precum și informația despre stocuri reale de grău în R.Moldova.

Cerem raportul ministrului Agriculturii pe activitatea ilicită a carierei Micauți, controlată de Nichiforciuc și Andronache, precum și informația despre stocuri reale de grău în țara, care, din informația noastră, sunt la limită. Repetat, solicităm audierea șefului Consiliului Concurenței cu rezultatele investigării acordului de cartel pe piața produselor petroliere și explicații de ce petroliștii coordonat nu micșorează timp de o lună prețuri la carburanțe, chiar dacă cotațiile bursiere a petrolului au scăzut cu 15 %”, a precizat Slusari.

Pe 9 aprilie, în urma analizei ofertei, membrii Comitetului au decis contractarea directă a 400.000 doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC, după stabilirea tuturor condițiilor de contractare.
Vaccinul CoronaVac este aprobat în 17 țări,  inclusiv și în Ucraina. Vaccinul se administrează intramuscular, în 2 doze, la un interval de 28 de zile. Acesta se păstrează la temperatura de 2-8 grade Celsius.

De precizat că potrivit BBC, vaccinul CoronaVac, produs de compania Sinovac din China, are o eficiență controversată. Producătorii săi insistă că ar avea eficiență de 78%, dar rezultatele testelor făcute pe voluntarii din Brazilia au relevat o eficiență de numai 50,4%.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.