Acasă Politic DOC// Ion Chicu a fost dat în judecată de către liderul PAS,...

DOC// Ion Chicu a fost dat în judecată de către liderul PAS, Maia Sandu pentru minciună

0

În timpul prezentării raportului de activitate a Guvernului Chicu, prim-ministru a venit cu un șir de invinuiri în adresa ex-premierului Maia Sandu. Invinuirile țineau de compania AVIA-Invest.

Din acest motiv, Ion Chicu a fost dat în judecată de către liderul PAS, Maia Sandu pentru minciună. Despre acest lucru a anunțat deputatul, Sergiu Litvinenco.

„Ion Chicu a fost dat în judecată pentru minciuna cum că Maia Sandu ar fi amânat datoria de 100 de milioane pe care SRL „Avia Invest” o avea faţă de buget.

Judecata va fi pe 22 octombrie a.c.

Dar agentul electoral al lui Dodon nu conştientizează acest lucru şi o repetă deja în faţa Parlamentului, minţind în faţa întregii naţiuni.

O altă minciună debitată de premierul lui Dodon la ședința plenară a Parlamentului de ieri este aceea conform căreia Maia Sandu ar fi contribuit la rămânerea Aeroportului în mâinile lui Șor, prin faptul că Autoritatea Aeronautică Civilă ar fi amânat achitarea datoriei de 100 de milioane pe care SRL ”Avia Invest” o avea față de buget.

Trebuie să precizez că nu este prima dată când bufonul lui Dodon vine cu astfel de inepții – a mai spus-o într-o postare din 15 mai a.c.

E drept că de data asta a fost ceva mai nuanțat, dar minciuna oricum minciună rămâne.” a scris deputatul.

Totodată, Sergiu Litvinenco a comentat cum stau lucrurile în realitate în raport cu cele expuse de premierul Chicu.

„Cum stau lucrurile în realitate?

Pe 5 iulie 2019, într-adevăr a fost semnată o tranzacție de amânare a datoriilor S.R.L ”Avia Invest” de peste 118 milioane lei.

Această tranzacție fost semnată de directorul Autorității Aeronautice Civile (Octavian Nicălaescu) și S.R.L. ”Avia Invest”. 

Guvernul Maia Sandu – nici în persoana Prim-ministrului, nici în persoana ministrului economiei și infrastructurii – nu au dat vreun acord sau accept, scris sau verbal, pentru încheierea și semnarea respectivei tranzacții.

Unicul document eliberat în perioada respectivă este un răspuns semnat de secretarul de stat desemnat de Guvernul Pavel Filip, Iuliana Drăgălin (eliberată din funcție pe timpul Guvernului Maia Sandu și numită din nou pe timpul Guvernului Ion Chicu) în care se indică precum că Autoritatea Aeronautică Civilă ar beneficia de ”autonomie decizională”.

Conținutul tranzației de eșalonare nu a fost coordonat nici cu ministrul economiei și infrastructurii, nici, cu atât mai mult, cu Prim-ministrul.

Imediat ce echipa guvernamentală a Maiei Sandu a aflat despre despre semnarea de către directorul Autorității Aeronautice Civile a tranzacției de eșalonare a datoriilor SRL ”Avia Invest” din 5 iulie 2019, s-a dispus verificarea legalității acelor acțiuni și, urmare a acestui fapt, Octavian Nicolaescu – directorul instituției – a fost la început suspendat din funcție pe durata anchetei de serviciu demarate, iar, ulterior, destituit.

Prin urmare, oferirea răgazului lui Șor să achite 118 milioane de lei precum tot debitează unealta lui Dodon nu este imputabilă Maiei Sandu sau Guvernului pe care aceasta l-a condus, ci exclusiv fostului director al AAC, Octavian Nicolaescu, numit în timpul Guvernului Pavel Filip și eliberat din funcție în timpul Guvernului Maia Sandu, din cauza semnării la 5 iulie 2019 a tranzacției de eșalonare a datoriilor SRL ”Avia Invest”. ” a adăugat deputatul.

Sergiu Litvinenco a mai anunțat despre faptul că ședința de judecată va avea loc pe data de 22 octombrie. 

„Pentru aceasta minciună, Ion Chicu a fost dat în judecată.

Procesul va avea loc pe 22 octombrie a.c. Sperăm că până atunci măscăriciul de la Pârjolteni nu va mai fi în funcţie, iar justiţia va fi lăsată să se expună fără influenţele politicului aşa cum ne-a obişnuit.”

paranteze.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.