Acasă Social DOC// Ex-primarul comunei Răciula, raionului Călărași, Valeriu Cotelea, a ajuns în vizorul...

DOC// Ex-primarul comunei Răciula, raionului Călărași, Valeriu Cotelea, a ajuns în vizorul ANI

0

Ex-primarul comunei Răciula, raionului Călărași, Valeriu Cotelea, a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Aceasta după ce în anul 2019 fiind în calitate de primar, a semnat două contracte de achiziție în valoare totală de peste 35.000 lei cu o firmă, fondată și administrată de soția lui. 

Conform primului contract semnat de către  fostul ales local, autoritatea locală ar fi achiziționat obiecte de inox de la firma soției primarului. Cel de-al doilea contract de achiziție de valoare mică o fost semnat prin intermediul unei terțe persoane, de către directoarea grădiniței din localitate.

În contextul dat, pentru că alesul local nu a declarat în scris conflictul de interese la ANI și nu a așteptat o soluție pe cauzele date, Cotelea riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică și mandatul de primar, pentru o perioadă de 3 ani.

Dacă actul de constatare emis de ANi va rămâne definitiv –  subiectul vizat ar putea fi înclus și în Registrul Interdicțiilor al ANI.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.