Acasă Politic DOC // Deputații „PRO MOLDOVA” propun măsuri anti-criză pentru micșorarea impactului generat...

DOC // Deputații „PRO MOLDOVA” propun măsuri anti-criză pentru micșorarea impactului generat de COVID-19

0

Deputații grupului „PRO MOLDOVA” propun un proiect de lege anti-criză cu măsuri economice și sociale în vederea micșorării impactului generat de pandemia de COVID-19. Printre măsurile propuse – plafonarea pentru anul curent a salariului demnitarilor publici, cu excepția aleșilor locali, până la suma de 6 975 lei, ceea ce prezintă salariul mediu pe economie pentru anul 2019.

Totodată, deputații propun suspendarea tuturor achizițiilor publice, cheltuielilor capitalei ale autorităților publice centrale și locale care nu sunt stringent necesare pentru  exercitarea atribuțiilor funcționale.

La fel, pentru perioada stării de urgență, se propune acordarea agenților economici, care au fost nevoiți să-și sisteze activitatea, a dreptului de a suspenda contractele individuale sau colective de muncă, iar angajaților care au căzut sub incidența acestor prevederi, se va aloca ajutor de stat, din bugetul public național, în sumă de 2775 lei lunar per angajat.

Documentul integral cu propunerile deputaților găsiți mai jos:

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.