Acasă Politic DOC // Deputații PPDA cer plafonarea prețurilor la legume în perioada stării...

DOC // Deputații PPDA cer plafonarea prețurilor la legume în perioada stării de urgență

0

Deputații Platformei „Demnitate și Adevăr” solicită autorităților plafonarea prețurilor la legume în perioada stării de urgență. Un demers în acest sens a fost expediat în adresa prim-ministrului Ion Chicu și Comisiei pentru Situații Excepționale.

În baza monitorizării prețurilor și multiplelor apeluri de la cetățeni din diferite raioane, Platforma DA a venit cu propunerea privind plafonarea adaosului comercial la legume din setul de borș, care sunt cele mai solicitate de pensionarii noștrii. Solicităm ca în perioada stării de urgență pentru cartof, morcov, sfecla roșie, ceapă și varză adaosul comercial cumulativ pe tot lanțul valoric să nu depășească 15 %”, a scris președintele fracțiunii PPDA, Alexandru Slusari.

Potrivit parlamentarului, aceasta măsura este importantă și în contextul în care în perioada martie-mai se atestă deficitul legumelor autohtone și dependența mai mare a țării de import, ceea ce generează scumpiri abuzive.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.