Acasă Comunicate de presă DOC//Deputații blocului „Victorie”, suspendați de la ședințele Parlamentului, au solicitat explicații: ”A...

DOC//Deputații blocului „Victorie”, suspendați de la ședințele Parlamentului, au solicitat explicații: ”A ordonat Grosu unor agenți de securitate necunoscuți”

0

Deputații blocului „Victorie”, care au fost suspendați ilegal de la ședințele Parlamentului, au solicitat explicații cu privire la elucidarea situației. În acest sens, parlamentarii au expediat câte o solicitare către speakerul Igor Grosu, șeful SIS, Alexandru Musteață, și directorul Serviciului Protecție și Pază de Stat, Vasile Popa.

Potrivit unei declarații publicate pe rețelele de socializare, deputații blocului „Victorie” au scris că fost împiedicați să intre în Parlament de către persoane necunoscute, fără uniforme speciale.

În anchetă, ei cer ca Musteață să clarifice:

Reprezentanții SIS au fost prezenți în clădirea Parlamentului? Dacă da, care a fost statutul juridic și atribuțiile acestora? Dacă nu, atunci trebuie urgent să fie efectuată o anchetă și să se afle numele și statutul celor care au fost prezenți acolo, și au împiedicat deputații să meargă la locul lor de muncă legitim. Acțiunile lor pot fi calificate drept participare la o infracțiune gravă — obstrucționarea activităților oficialilor aleși. Despre incident este menționat în cererea adresată președintelui Grosu.

Deputații menționează că nu există niciun act normativ, care să reglementeze utilizarea forței sau alte măsuri împotriva aleșilor poporului. Astfel, poate fi considerată o infracțiune gravă.

A ordonat Grosu unor agenți de securitate necunoscuți? Dacă nu – îi cunoaște el pe acești oameni și funcțiile deținute? Deputații raportează că au fost agresați fizic de persoane neidentificate, și cer o anchetă amănunțită. Dincolo de faptul că neadmiterea lor la ședință este o inițiativă personală a speakerului și nu este confirmată în documente, parlamentarii sunt supuși presiunilor psihologice și fizice la locul de muncă, se arată în postarea deputaților.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.