Acasă Justiţie DOC// Decizie definitivă! CSJ a lăsat în vigoare decizia privind condamnarea lui...

DOC// Decizie definitivă! CSJ a lăsat în vigoare decizia privind condamnarea lui Vadim Scarlat pentru trafic de influență

0

Medicul obstetrician ginecolog Vadim Scarlat, învinuit că ar fi dat mită de 2 mii de euro unui magistrat pentru o decizie în favoarea sa într-un dosar privind decesul unui nou-născut, a fost condamnat definitiv pentru trafic de influență. Curtea Supremă de Justiție a menținut hotărârea Curții de Apel Bălți din 10 iulie anul trecut, privind condamnarea lui Scarlat și aplicarea unei amenzi de 115 mii de lei, transmite SafeNews.md cu referire la tv8

Vadim Scarlat avea calitate de învinuit într-un dosar pentru încălcarea regulilor de acordare a asistenței medicale, soldat cu decesul unui bebeluș. Pentru a scăpa de răspundere penală, medicul  ar fi transmis unei judecătoare prin intermediul unui asistent judiciar mită de 2 mii de euro.

În dosarul cunoscut sub numele „mită pentru judecători” figurează 10 persoane: trei judecători de la Curtea de Apel, doi judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, un procuror de la Procuratura municipiului Chișinău, un avocat, un asistent judiciar, un medic și o persoană fizică.

Vadim Scarlat și-a recunoscut vina și a încheiat cu acuzatorul de stat un acord în acest sens. Dosarul acestuia a fost disjuns, iar deocamdată este singurul condamnat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.