Acasă Justiţie DOC // CSJ revine la examinarea recursului lui Ilan Șor, condamnat la...

DOC // CSJ revine la examinarea recursului lui Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare

0

La Curtea Supremă de Justiție (CSJ) continua marți, 18 iunie, examinarea recursului depus de apărătorii lui Ilan Șor, condamnat de instanța de apel la 15 ani de închisoare pentru escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarul Frauda Bancară. Șor este reprezentat de trei avocați din Republica Moldova și unul de peste hotare, angajat să-i apere interesele, potrivit anticoruptie.md.

Examinarea recursului a început pe 15 noiembrie 2023. Dosarul a fost repartizat completului format din magistrații  Anatolie Țurcan, Boris Talpă și Ghenadie Eremciuc.

Chiar la prima ședință, apărătorii lui Ilan Șor au depus cerere de recuzare, iar ulterior și una în care au invocat ridicarea excepției de neconstituționalitate. Pe parcurs, mai multe ședințe au fost amânate la solicitarea apărării sau din motivul imposibilității completului de a se reuni ân componență deplină.

În data de 13 aprilie curent, Curtea de Apel Chișinău l-a recunoscut vinovat pe Ilan Șor pentru două infracțiuni: escrocherie și spălare de bani. Pentru aceste infracțiuni a fost condamnat de instanță la 15 ani de închisoare. Suma prejudiciului material pe care Ilan Șor este obligat să o restituie este de peste 5,2 miliarde de lei. Banii vor fi încasați din bunurile și veniturile ce îi aparțin.

Procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a specificat că decizia de condamnare este definitivă și că ar putea reprezenta un argument definitoriu pentru autoritățile din Israel să aprobe extrădarea lui Ilan Șor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.