Acasă Justiţie DOC// Avocații lui Platon cer despăgubiri de 20 mln dolari SUA de...

DOC// Avocații lui Platon cer despăgubiri de 20 mln dolari SUA de la Guvernul R. Moldova

0

O companie din Ucraina cere de la Guvernul Republicii Moldova achitarea despăgubirilor de peste 350 de milioane de lei, echivalentul a peste 20 de milioane de dolari. Potrivit avocaților care reprezintă interesele omului de afaceri din Ucraina Ciuco Igor, datoria reiese din încălcările Republicii Moldova prinvind plata compensațiilor ca urmare a anulării acțiunilor deținute la Moldova Agroindbank și Moldincombank.

Avocatul semnatar Veaceslav Lîci amenință cu un arbitraj internațional în care clientul său va pretinde despăgubiri în valoare de 250 de milioane de dolari în schimbul unor acțiuni pe care le-ar fi deținut la Moldova-Agroindbank și Moldinconbank, scrie Agora.

Potrivit unor surse, avocatul ucrainean ar avea legături cu Veaceslav Platon, aflat în prezent în detenție în Republica Moldova. Sprijină echipa Deschide.MD cu o donație p

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.