Acasă Politic DOC // Autoritățile locale din Căușeni încearcă să împiedice întâlnirile candidatei independente...

DOC // Autoritățile locale din Căușeni încearcă să împiedice întâlnirile candidatei independente la prezidențiale, Victoria Furtună

0

În plină campanie electorală, candidata independentă la prezidențiale, Victoria Furtună, se confruntă cu obstacole impuse de autoritățile locale din Căușeni. Conform legii, Furtună a depus o declarație prealabilă pentru organizarea unei întâlniri cu alegătorii pe data de 5 octombrie 2024. Primăria Căușeni a acceptat inițial declarația și a notificat organele competente, emițând o dispoziție pe data de 4 octombrie 2024, la ora 10:07.

Cu toate acestea, la doar câteva ore distanță, la ora 15:56, Furtună a fost informată că dispoziția a fost retrasă, fără a i se comunica motivele retragerii. Candidata consideră că această acțiune este o încercare deliberată de a-i împiedica întâlnirile cu cetățenii și de a-i submina campania electorală.

“Legea impune termeni restrânși pentru desfășurarea perioadei electorale. Conform Legii nr. 26 din 22.02.2008, în cazul întrunirii spontane, notificarea este admisă fără respectarea formei scrise sau a termenului prevăzut, fiind suficientă furnizarea informațiilor esențiale. Autoritățile locale din Căușeni ar trebui să cunoască și să respecte aceste prevederi legale”, a declarat Furtună.

Candidata a subliniat că nu va ceda în fața acestor piedici și a îndemnat angajații primăriei să studieze legea înainte de a executa ordinele actualei puteri. Victoria Furtună rămâne determinată să își continue campania și să își prezinte programul electoral cetățenilor Republicii Moldova, în ciuda obstacolelor întâmpinate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.