Acasă Politic DOC// Au promis 16 mii de lei la toți angajații medicali infectații...

DOC// Au promis 16 mii de lei la toți angajații medicali infectații cu COVID, au achitat doar la 30%. Ex-ministra sănătății: „Dar restul?”

0

Din 3459 de angajați din sistemul de sănătate infectați cu Covid-19 doar 1061, doar 30% au primit indemnizația unică de 16 mii de lei, iar alții 550 urmează să o primească, doar că nu este clar când se va întâmpla acest lucru. Anunțul a fost făcut de către deputata PRO Moldova, Ruxanda Glavan, prin intermediul unui mesaj pe Facebook.

Conform deputatei, aceste cifre i-au fost furnizate ca urmare a unei interpelări făcute în adresa Ministerului Sănătății.

Totodată, fosta ministră a Sănătății se arată îngrijorată de faptul că restul lucrătorilor medicali așa și nu și-au primit banii promiși.

„Dar cu restul angajaților sistemului de sănătate care s-au îmbolnăvit de Covid, cum rămâne? Analizând în spiritul logicii voastre, stimați guvernanți, ar trebui să înțelegem că ceilalți vor rămâne cu ochii în soare pentru că s-au îmbolnăvit „intenționat” sau „din neglijență”, sau că „nu s-au îmbolnăvit la locul de muncă”?” 

Glavan subliniază că lucrătorii medicali s-au infectat cu Covid din cauzaguvernării, care nu i-au protejat pe cei din prima linie.

„Dar adevărul e altul: în Republica Moldova angajații din sănătate s-au îmbolnăvit din cauza incompetenței voastre. Testarea periodică a cadrelor medicale a rămas doar o declarație! Iar dezamăgirea lor crește zilnic, pe fundalul multor altor inacțiuni, dar și promisiuni de-ale voastre, uitate pe drum.”

La final, deputata a menționat că că a cerut o informație mai detaliată, pe funcții și instituții, însă ministerul a refuzat să ofere aceste date.

„Despre faptul că am cerut informația să fie detaliată și DEPERSONALIZATĂ(!), pe instituții și funcții (medici, asistenți,infermieri, alt personal), iar ministerul mi-a invocat protecția datelor cu caracter personal, tac și mă minunez în continuare de prostia în care zac unii funcționari. Sejur plăcut!”

paranteze.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.