Acasă Politic DOC// Andrei Năstase a obținut câștig de cauză în dosarul privind crucifixul...

DOC// Andrei Năstase a obținut câștig de cauză în dosarul privind crucifixul instalat la Ministerul Afacerilor Interne

0

Andrei Năstase a obținut câștig de cauză în dosarul privind crucifixul instalat la Ministerul Afacerilor Interne pe vremea când conducea instituția. Așadar, Judecătoria Chișinău a dispus anularea deciziei Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, potrivit căreia Năstase era obligat să dezinstaleze crucifixul și să-și ceară scuze publice. 

  Crucifixul de la MAI by Capitolina Turculeț on Scribd

Hotărârea este susceptibilă de atac cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 30 zile de la pronunțarea dispozitivului hotărârii judecătorești, prin intermediul Judecătoriei Chişinău cu sediul Râșcani.

Precizăm că fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, trebuia să ofere scuze publice pentru că a instalat un crucifix pe holul Ministerului de Interne, în septembrie 2019. Asta a dispus Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării  și Asigurarea Egalității, pe finalul anului 2019. 

La baza deciziei Consiliului a stat o plângere. Persoana care a adus cazul în atenția Consiliului era de părere că „instalarea crucifixului într-o instituție de stat, precum și declarațiile făcute de ministru, impun convingerea religioasă a ministrului tuturor angajaților MAI și subdiviziunilor acestuia”. Afirmația vine în contextul în care, în discursul său de la instalarea crucii, Năstase a spus că „oastea e creștină”. 

Ulterior, Andrei Năstase a spus că „niciun consiliu nu il poate obliga să se lase de Dumnezeu”.

La rândul său, Mitropolia Moldovei a catalogat sfaturile Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității drept „Act de blasfemie și de discreditare a majorității naționale”.

În martie 2020 Năstase a dat în judecată Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării  și Asigurarea Egalității.

agora.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.