Acasă Justiţie DOC// Renato Usatîi, acuzat la Moscova de scoaterea ilegală din țară a...

DOC// Renato Usatîi, acuzat la Moscova de scoaterea ilegală din țară a peste 500 de miliarde de ruble. Ar fi implicată o bancă din RM

0

Ministerul Afacerilor Interne din Rusia i-a înaintat învinuire în absență politicianului moldovean, liderului „Partidului Nostru, Renato Usatîi. Acesta este acuzat de organizarea unui grup infracțional în dosarul referitor la retragerea din Federația rusă, printr-o bancă moldovenească, a peste 500 de miliarde de ruble rusești. Declarația a fost făcută de reprezentanta oficială a Ministerului rus de Interne, Irina Volk, pentru tass.ru.

Potrivit datelor ministerului rusesc, organizatorii schemei infracționae a fost fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, căruia, la fel, i-au fost înaintată acuzația în lipsa acestuia în același dosar penal.

Ancheta susține că în anii 2013-2014 membrii unei grupări infracționale internaționale au efectuat o operațiune valutară ilegală și au scos din Federația Rusă, printr-o bancă moldovenească, peste 500 de miliarde de ruble rusești. Mijloacele bănești, obținute din aceste tranzacții, au fost defalcate din conturile corespondente ale băncilor rusești în BC „Moldindconbank” prin hotărâri ale unor judecătorii din Moldova în favoarea unor persoane juridice străine. Ulterior, mijloacele au fost transferate în bănci străine, pe conturile clienților grupului infracțional, preponderent în țări din Europa, scrie sursa citată.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.