Acasă Istorii din spatele culisei DOC // ACUZAȚII înaintate angajaților SA „RED-NORD”: Un grup de salariați s-au...

DOC // ACUZAȚII înaintate angajaților SA „RED-NORD”: Un grup de salariați s-au plâns Președinției, ANI, CNA, APP, Parlamentului și Guvernului

1

După ce la începutul lunii noiembrie, în spațiul public a apărut o plângere din partea așa zisului colectiv al SA „RED-NORD”, în care s-au plâns pe directorul companiei către instituțiile statului, la o săptămână distanță, pe adresa redacției SafeNews.md a fost recepționată o altă plângere, care s-ar presupune că aparține unul alt grup de salariați ai SA „RED-NORD” care susțin că nu sunt de acord cu cele invocate în plângerea anterioară, menționând faptul că, ”părerea întregului Colectiv nu poate fi expusă într-o singură scrisoare semnată de câteva persoane”.

Plângerea ar fi fost expediată Președinției, Parlamentului, Guvernului, dar și către CNA, ANI și APP.

”Este de menționat faptul că SA „RED-Nord” a devenit o întreprindere unde, din păcate, nu se mai apreciază profesionalismul și experiența, dar în toată perioada din 2014 și pînă în prezent întreprinderea a devenit o țintă pentru lideri politici și partidele de la guvernare, cu suportul mai multor salariați ”CU FUNCȚII DE DECIZIE”, cointeresați în gestionarea licitațiilor și banilor întreprinderii. Ciudat este faptul că, de rînd cu cei care au scris scrisoarea, salariații cointeresați, care au acumulat averi precum: case, vile, apartamente, automobile luxoase ș.a. nu au fost menționați în scrisoarea plasată” se menționează în plângerea recepționată pe adresa redacției SafeNews.md.

Același act conține informații despre ”păcatele” câtorva angajați ai SA „RED-NORD” cu funcții de răspundere.

”Anume aceste fărădelegi și abuzuri necesită o abordare urgentă și soluționare cît mai rapid posibilă, nu astăzi, dar încă ,,ieri,, –  așa cum licitațiile trucate și regizate după propriul plac, ca ,, la Tata pe moșie,, continuă.„ se arată în plângere.

Portalul de știri SafeNews.md prezintă în continuarea plângerea din partea salariaților SA „RED-NORD”:

Adresare Presedintelui RM by SafeNews

De precizat este faptul că deocamdată, autoritățile nu au reacționat public în urma acestor plângeri.

Întreprinderea de Sat SA Rețele Electrice de Distribuție Nord (RED-Nord) a fost înființată la 3 noiembrie 1997, conform Hotărârii Guvernului Republicii Moldova. Instituția este condusă de către Romeo Lopotencu, după ce în luna septembrie curent, acesta a fost restabilit în funcție printr-o decizie judecătorească.

Romeo Lopotencu, a fost demis în urma alianței dintre PSRM și Partidul Politic ȘOR din toamna anului trecut.

În aprilie, în cadrul unui interviu acordat Ziarului de Gardă, Romeo Lopotenco a declarat că a fost demis din funcția de director al companiei „RED-Nord” la indicația lui Alexandru Dodon.

Directorul Rețelelor Electrice de Distribuție Nord (RED-Nord) ar fi fost intimidat și supus presiunii din partea familiei Dodon. 

Romeo Lopotencu a declarat că în perioada în care a condus al doilea cel mai mare distribuitor de energie electrică din R. Moldova, fostul șef al Agenției Proprietăți Publice (APP) Ghenadie Țepordei, împreună cu Alexandru Dodon, fratele ex-președintelui socialist al R. Moldova, l-ar fi „rugat” să falsifice licitații și să promoveze anumite companii.

SafeNews.md precizează despre disponibilitatea de a asigura dreptul la replică a tuturor persoanelor vizate în material.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

  1. […] După ce la începutul lunii noiembrie, în spațiul public a apărut o plângere din partea așa zisului colectiv al SA „RED-NORD”, în care s-au plâns pe directorul companiei către instituțiile statului, la o săptămână distanță, pe adresa redacției SafeNews.md a fost recepționată o altă plângere, care s-ar presupune că aparține unul alt grup de salariați ai SA „RED-NORD” care susțin că nu sunt de acord cu cele invocate în plângerea anterioară, menționând faptul că, ”părerea întregului Colectiv nu poate fi expusă într-o singură scrisoare semnată de câteva persoane”, scrie safenews.md. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.