Acasă Politic DOC// Achiziții pe timp de pandemie! Reacția PAS la intențiile ASP de...

DOC// Achiziții pe timp de pandemie! Reacția PAS la intențiile ASP de a cumpăra un imobil cu 120 de milioane

0

Fracțiunea PAS din Parlament a fost sesizată precum că, în plină pandemie, Agenția Servicii Publice (ASP) a demarat procesul de cumpărare a unui imobil în centrul Chișinăului. Despre acest lucru a anunțat prim-vicepreședintele PAS, deputatul Igor Grosu.

„Este vorba de a doua parte a clădirii amplasate în mun. Chișinău, str. Mihai Viteazul nr. 11/1 – în prima parte este sediul principal al fostului Serviciu de Stare Civilă. Prețul estimativ – 120 de milioane de lei. Da, 120 de milioane de lei în plină pandemie și criză economică. Banii urmează a fi contractați dintr-un credit.

Și asta cu toate că statul deține la moment o mulțime de imobile care nu sunt utilizate. Având în vedere această situație extrem de gravă, fracțiunea a făcut o interpelare către mai multe instituții ale statului. În primul rând, în adresa Guvernului pentru a stopa această ilegalitate crasă. De asemenea, s-a solicitat autosesizarea Procuraturii Generale în vederea pornirii unei cauzei penale pentru tentativă de abuz de serviciu şi tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate pentru gestionarea complet irațională şi neeficientă a mijloacelor financiare publice în plină pandemie.” 

paranteze.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.