Acasă Extern Diplomat polonez: Rusia e o amenințare serioasă pentru NATO și Europa

Diplomat polonez: Rusia e o amenințare serioasă pentru NATO și Europa

0

Rusia este o amenințare și o provocare foarte serioasă pentru NATO și pentru stabilitatea asupra Europei. Declarația a fost făcută pentru G4Media.ro de Pawel Kotowski, directorul adjunct al Departamentul cooperării economice din cadrul Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei.

„Cred că aceasta este o părere comună în cadrul NATO și, de asemenea, a Uniunii Europene, potrivit căreia Rusia este o amenințare și o provocare foarte serioasă pentru NATO, pentru stabilitatea asupra Europei și pentru securitatea guvernelor internaționale.

Să luăm, de exemplu, anexarea Crimeii. Luați implicarea Rusiei în conflictele înghețate, priviți abordarea neconstructivă a rușilor în cadrul OSCE.

Acum avem exerciții militare foarte serioase la est de granițele noastre. Deci, acest lucru creează un mediu instabil din care cauză credem că Rusia este o provocare serioasă și majoră pentru securitate noastră.

Platforma Crimeea a fost o mare adunare a liderilor țărilor care doresc să sprijine Ucraina, deoarece acum Ucraina este cea mai expusă, cea mai vulnerabilă țară.

Așa că am vrut să arătăm Ucrainei sprijinul nostru în lupta sa. Vrem să ne asigurăm și să ne liniștim partenerii că vom fi alături de ei în acest mediu dificil în care se află.

De asemenea, le oferim sprijin moral. De asemenea, dorim să îi ajutăm din punct de vedere economic, să îi ajutăm să se angajeze în acele reforme și obiective pe care guvernul ucrainean încearcă să le îndeplinească și le vom sprijini”, a declarat Pawel Kotowski.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.