Acasă Extern Din ianuarie 2025, moldovenii cu cetățenie română vor primi alocații mai mari...

Din ianuarie 2025, moldovenii cu cetățenie română vor primi alocații mai mari pentru copii

0

Părinții moldoveni care au cetățenie română vor primi alocații mai mari pentru copii. Anunțul despre majorarea alocațiilor cu 10,4% a fost publicat astăzi, de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale din România.

Alocația pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani va fi majorată de la 719 lei la 794 de lei. Aceeași majorare va fi valabilă pentru copiii cu dizabilități, scrie SuntPărinte.MD.

Totodată, părinții care au copii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani vor primi o alocație de 323 de lei, în loc de 292 de lei, cum este în prezent. Alocația va fi majorată și în cazul tinerilor mai mari de 18 ani, dar care își fac studiile în învăţământul liceal sau profesional, în condiţiile legii, până la terminarea acestor cursuri.

Reamintim că alocațiile de stat pentru copii au crescut și în ianuarie 2024, cu 13,8%. Plata alocației de stat este realizată prin mandat poștal sau transfer bancar.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.