Acasă Politic Deputatul Ștefan Gațcan și-a retras cererea de demisie. Reacția opoziției

Deputatul Ștefan Gațcan și-a retras cererea de demisie. Reacția opoziției

0

Ștefan Gațcan și-a retras cererea de renunțare la mandatul de deputat, depusă la începutul lunii curente. Anunțul a fost făcut în plenul Legislativului de către Vasile Bolea, președintele Comisiei juridice numiri și imunități, comunică SafeNews.md.

Proiectul de hotărâre cu privire la demisia lui Gațcan a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței plenare, după ce la comisie a parvenit informația că deputatul Gațcan își retrage cererea.

Într-o postare pe pagina sa oficială, Ștefan Gațcan susține că prezența sa în Parlament este necesară pentru ca să fie evitate situațiile de instabilitate și blocaj.

„Chiar dacă luasem decizia de a părăsi politica, nu puteam să stau indiferent când am văzut ce haos s-a creat în Parlament. De aceea am luat decizia că prezența mea în Parlament este necesară, cel puțin atâta vreme cât ea ajută ca țara să nu intre în instabilitate și blocaj. Rămân însă la ideea de a mă retrage din politică, atunci când retragerea mea nu va avea consecințe grave asupra oamenilor și a țării”, a scris Gațcan.

Opoziția s-a arătat nedumerită de ceea ce se petrece în uultimul timp cu Gațcan.

„Domnule Gațcan, cetățenii vă roagă să le spuneți ce vi s-a întâmplat. Pe unde ați umblat pentru a vă recupera? Aveți toți dinții din gură, sunt reduceri la mall?, l-a întrebat Maria Ciobanu pe Gațcan care s-a aflat la Iași, după scandalul cu anunțul său privind părăsirea fracțiunii PSRM și trecerea la Pro Moldova.

„Nebănuite sunt căile parlamentarismului din RM. Care e statutul cereririi de renunțare la mandat? Vedem că se simte bine, vedem că reabilitarea prescrisă de medicul Dodon a fost ok. Vedem că procesul de reanimare și serviciile prestate de paza de stat și-au făcut efectul”, a comentat Mihai Popșoi.

Aceștia i-au reproșat lui Gațcan că nu se află în autoizolare la domiciliu, întrucât ieri a traversat frontiera.

„Sunteți medic, trebuie să fiți în autoizoloare. Ieri ați venit în Republica Moldova, ați traversat frontiera. Ce fel de exemplu dați cetățenilor”, a spus Vasile Năstase.

„Este un caz fără precedent. Așa ceva nu a fost niciodată. Dacă a existat coruperea deputaților, unde e Stoianoglo ca să înceapă procedura și să-i închidă pe cei care corup deputații”, a menționat Lilian Carp.

Socialistul Ștefan Gațcan a anunțat la începutul lunii curente că părăsește fracțiunea PSRM și se alătură grupului Pro Moldova. Ulterior, acesta depus o cerere de renunțare la mandat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.