Acasă Politic Deputat PPDA: Guvernul Chicu ar putea fi demis în câteva săptămâni

Deputat PPDA: Guvernul Chicu ar putea fi demis în câteva săptămâni

0

Guvernul Chicu ar putea pica în următoarele săptămâni. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Platformei DA, parlamentarul Igor Munteanu în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Întrebat de moderator la ce etapă se află consultările dintre Platforma DA, PAS, „Pro Moldova” și PDM, Munteanu a spus că săptămânile viitoare ar putea exista o soluție pentru a demite Guvernul, dar și pentru numirea unui nou Cabinet de miniștri.

„Credem că în apropiatele săptămâni vom avea soluția acestui vot prin care să demitem Guvernul și să avem siguranță că putem instala unul nou… Luna iulie este o lună extrem de importantă și rodnică sub aspectul soluțiilor politice.
Așteptăm ca în următoarele săptămâni să avem rezolvate și decizia de a demite acest guvern, și, evident, decizia politică de a avea un punct de vedere comun asupra componenței viitorului guvern”, a declarat el.

Potrivit parlamentarului, Platforma DA a propus o formulă prin care va  înainta un prim-ministru, „dar cea mai mare parte a miniștrilor nu vor reprezenta Platforma DA, dar va fi o colecție de personalități care s-au remarcat pe domeniile  lor de competență”.

Vicepreședintele PAS, Sergiu Litvinenco, a menționat că actualul Guvern este unul „prost” și trebuie demis.

„Este un guvern foarte prost. Este un guvern care a eșuat în gestionarea crizei sanitare, crizei economice. Este un guvern electoral care îl ajută pe Dodon să obțină al doilea mandat de președinte”, a spus el, precizând că PAS este gata să voteze demiterea doar în condiția în care vor exista voturi pentru investirea unui nou Executiv.

Referindu-se la boicotarea șediței de azi a Parlamentului, reprezentanții ambelor formațiuni au precizat că sunt gata să se prezinte în ședința plenară, doar în condiția în care Guvernul își retrage proiectele de angajare a răspunderii în fața Legislativului și va înainta propunerile respective în mod obișnuit spre examinare deputaților.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.