Acasă Politic Deputat: Personalul medical premiat de Dodon, ales pe criterii politice

Deputat: Personalul medical premiat de Dodon, ales pe criterii politice

0

Igor Dodon ar fi oferit distincții lucrătorilor medicali care nu au fost direct implicați în lupta cu COVID-19, fapt ce demonstrează că personalul medical ar fi fost ales pe criterii politice. Observația vine din partea deputatei PAS Doina Gherman, care oferă exemplul spitalului din Fălești.

Aceasta spune că lista cu personalul nominalizat nu ar avea legături cu lupta împotriva COVID-19 și ar fi fost întocmită de deputatul socialist Oleg Savva.

„Au fost conferite distincții de stat unui grup de 400 de lucrători medicali, pentru muncă îndelungată și prodigioasă, pentru abnegație și dăruire.

Toate bune, doar că distincțiile de stat NU au fost conferite tuturor celor, care sunt direct și nemijlocit implicați în lupta cu pandemia COVID-19, premiză care trebuia să fie luată în calcul în mod prioritar.

Acest fapt demonstrează că personalul medical vizat a fost ales pe baza unor criterii de preferințe și viziuni politice.

De exemplu, la Fălești nici șeful spitalului nu a fost implicat în crearea listei, iar personalul nominalizat chiar nu are tangențe cu lupta împotriva COVID-19.

Lista pentru raionul Fălești a fost întocmită de către deputatul socialist Savva și președintele raionului”, scrie Doina Gherman pe pagina sa de Facebook.

În acest sens, deputata a solicitat astăzi, 25 iunie, lui Igor Dodon explicații cu privire la criteriile de selectare a lucrătorilor medicali.

„Lucrurile nu trebuie să rămână așa! Eforturile eroice ale celor care luptă împotriva COVID-19 pentru a-și salva semenii cu un devotament care întrece datoria nu trebuie să rămână neremarcate.

Anume acum trebuie să se bucure de recunoștință, apreciere și să nu fie neglijați și descurajați de această nedreptate”, a conchis Gherman.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.