Acasă Economic Deficitul bugetar – 6,3 miliarde de lei, la sfârșit de iunie

Deficitul bugetar – 6,3 miliarde de lei, la sfârșit de iunie

0

Executarea bugetului de stat la partea de venituri a constituit 31,3 miliarde de lei, iar la capitolul cheltuielilor – 37,5 miliarde de lei. Este situația raportată de Ministerul Finanțelor pentru data de 30 iunie. Astfel, deficitul bugetar a fost de aproximativ 6,3 miliarde de lei, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Finanțelor, sursele de acoperire a deficitului au fost finanțarea netă pozitivă din contul valorilor mobiliare de stat, emise pe piața primară, și împrumuturile debursate de către creditorii externi.

Guvernul a aprobat miercuri raportul prezentat de Ministerul Finanțelor privind executarea bugetului public național (BPN) și a componentelor sale în primul semestru al anului curent. Documentul conține rezultatele executărilor respective la câteva capitole reprezentative: venituri, cheltuieli, sold bugetar, precum și alte informații relevante.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.