Acasă Politic Declarații: Filip ar fi solicitat eliminarea lui Nichiforciuc, dar ultimul a fost...

Declarații: Filip ar fi solicitat eliminarea lui Nichiforciuc, dar ultimul a fost salvat de Diacov

0

În cadrul ședinței de ieri a Partidului Democrat, liderul formațiunii, Pavel Filip, ar fi propus excluderea din fracțiune a lui Eugeniu Nichiforciuc, susține deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Mihai Popșoi, transmite cotidianul.md.

Potrivit lui Popșoi, între Filip pe de o parte și Diacov și Nichiforciuc pe de alta, ar exista tensiuni și neînțelegeri puternice.

„Filip a pus la vot eliminarea din fracțiune a lui Nichiforciuc. S-a cerut vot secret așa cum se practică la ei în fracțiune. Era aproape să se întâmple acest lucru, dar că un alt coleg, Diacov, a tărăgănat și astfel i-a salvat pielea lui Nichiforciuc de această dată. Este cumva încurajator că Filip a avut determinarea să facă acest lucru”, a declarat Popșoi în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Deputatul mai susține că la întâlnirea care a avut loc duminică, într-un hotel din capitală, cu participarea lui Andronachi, Nichiforciuc, Botnari și Diacov, s-a „pus la cale vinderea partidului”.

Pe de altă parte, primarul de Bălți Renato Usatîi susține că, de fapt, nu ar fi fost acceptat votul secret pentru excluderea lui Nichiforciuc.

„Știind despre faptul că mulți deputați din fracțiunea PDM erau cumpărați de Dodon și că se vor teme să voteze deschis pentru excludere. Pentru au votat opt oameni. Astăzi la ședința PDM a câștigat Dodon”, a declarat Renato Usatîi luni seara în cadrul unei emisiuni de la TV 8.

Președintele PD, Pavel Filip, a recunoscut în cadrul aceleiași emisiuni că între el și Nichiforciuc există „diferențe de opinii” asupra unor subiecte.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.