Acasă Politic Declarație: Judecătorii corupți să urmeze exemplu lui Pahopol și să plece

Declarație: Judecătorii corupți să urmeze exemplu lui Pahopol și să plece

0

Platforma DA a cerut tuturor judecătorilor corupţi să urmeze exemplul lui Anatol Pahopol, cel care în această dimineață a demisionat din funcţia de preşedinte interimar al Consiliului Suprem al Magistraturii şi să demisioneze voluntar. Declarația a fost făcută de către deputatul Dinu Plângău, într-o conferință de presă. Potrivit dânsului, în caz contrar, promite „să continue să facă apel la autorităţile şi instituţiile competente, prezentând dovezi motivate pentru a curăţa sistemul judiciar moldovenesc de personaje dubioase”.

Plîngău susține că unul dintre aceste pachete de documente este pregătit împreună cu preşedintele partidului, Andrei Năstase.

El a numit demisia lui Pahopol „o mare victorie pentru sistemul de justiţie”, deoarece numirea sa în CSM „a fost neconstituţională, pentru că a fost efectuată sub presiunea Parlamentului”.

„Toţi cetăţenii moldoveni ar trebui să ştie că viitorul preşedinte Andrei Năstase, imediat după preluarea funcţiei, va implementa imediat toate prevederile declaraţiei asupra statului capturat pentru a forma un sistem judiciar cu adevărat corect şi independent în Moldova”, a spus Plîngău.

Amintim că Pahopol Anatol, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, a demisionat din funcție. Anunțul a fost făcut în timpul ședinței CSM din 22 septembrie 2020. Potrivit acestuia, este în imposibilitatea exercitării acestei funcții, după ce a fost criticat public pentru activitatea sa.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.