Acasă Sport De ce nu există un meci pentru locul trei la EURO 2024....

De ce nu există un meci pentru locul trei la EURO 2024. Explicațiile UEFA

0

Anglia și Spania vor începe pregătirile pentru finala Euro 2024 la Berlin care are loc duminică, în timp ce semifinaliștii învinși Olanda și Franța pleacă acasă. Spre deosebire de Campionatele Mondiale, la Campionatul European nu există un meci pentru locul al treilea – și acest lucru este valabil și pentru turneul din Germania din acest an.

UEFA, organismul european care decide în privința fotbalului, a explicat că faptul meciul pentru locul al treilea a fost eliminat ca parte a unei schimbări în formatul turneului între 1980 și 1984, scrie agenția germană de știri DPA, scrie digi24.ro.

„Meciul nu a fost considerat atractiv și nu a mai făcut parte din edițiile EURO de atunci”, a declarat UEFA joi. De asemenea, nu există planuri de reintroducere a unui astfel de meci, a precizat UEFA.

În 1980, Cehoslovacia a învins Italia la loviturile de departajare în ultimul meci pentru locul al treilea la un Campionat European până în prezent, cu Germania câștigând titlul.

În edițiile recente ale Cupei Mondiale, Croația a ocupat locul al treilea în Qatar în 2022, în timp ce Belgia a câștigat bronzul în Rusia în 2018.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.