Acasă Extern De ce a căzut Facebook: Serverele afectate au fost repornite manual

De ce a căzut Facebook: Serverele afectate au fost repornite manual

0

Cauza tehnică a problemelor este o eroare DNS (sistem de nume de domeniu, abreviat DNS, în engleză Domain Name System) – ceea ce înseamnă că site-urile și aplicațiile nu pot fi văzute pe ”harta” internetului.

Ce a cauzat această eroare DNS însă? Compania Cloudfare, care furnizează expertiză tehnică, a explicat că problema inițială a fost provocată de o eroare a BGP (Border Gateway Protocol) – un mecanism care conectează literalmente rețelele din care este formată marea rețea numită internet, transmite SafeNews.md cu referire la g4media.ro.

Facebook a explicat într-un articol cauza căderii fără precedent: ”schimbările realizate la configurarea ruterelor care coordonează rețelele de trafic dintre centrele de date ale companiei”, care au dus la întreruperea comunicării cu rețeaua de internet. 

”Această întrerupere a traficului în rețele a avut un efect în cascadă asupra comunicării dintre centrele noastre de date, oprind serviciile noastre”, mai arată Facebook.

Facebook și Instagram au putut fi accesate în România și Republica Moldova începând de la ora 1 noaptea. Whatsapp încă nu funcționa. Deocamdată, nu se pot publica postări pe pagini, dar site-ul FB poate fi accesat și de pe unele conturi se putea posta.

BBC notează că astfel de căderi de o asemenea anvergură și pentru o perioadă atât de lungă sunt rare. Criza din 2019 a lăsat Facebook și celelalte aplicații ale sale aproape inaccesibile la nivel mondial pentru mai bine de 14 ore.

Un expert din cadrul firmei de securitate Netsout, Roland Dobbins, a declarat, citat de CNN, că Facebook va încerca probabil să încerce o recuperare graduală a serviciilor sale și că acest lucru ar putea să dureze până când informațiile să fie propagate la nivel mondial.

Facebook a trimis o mică echipă de tehnicieni la unul dintre centrele sale de date din California pentru a reseta manual serverele, într-o încercare de a rezolva problema, scrie New York Times.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.