Acasă Politic Date oficiale: Diaspora este mai activă la vot în 2024 decât în...

Date oficiale: Diaspora este mai activă la vot în 2024 decât în 2020

0

Moldovenii din diasporă își manifestă un interes crescut pentru vot în cadrul alegerilor prezidențiale din 2024, comparativ cu aceleași perioade de timp în alegerile din 2020. Potrivit datelor în timp real oferite de Comisia Electorală Centrală (CEC), până în prezent, peste 56.000 de cetățeni moldoveni stabiliți în afaceri au votat, informează Știri.md.

În contrast, la alegerile prezidențiale din 2020, numărul alegătorilor din afară până la ora 12:30 era de puțin peste 36.000, iar în 2016 acest număr a fost de aproximativ 16.300.

Ministerul Afacerilor Externe a raportat un număr sporit de cetățeni care așteaptă să își exercite dreptul de vot la diverse secții, în special în Franța, Federația Rusă, România, Grecia, Italia și Turcia.

Pentru aceste alegeri, în străinătate au fost deschise peste 230 de secții de votare pentru cetățenii cu drept de vot.

Astăzi, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați la urne pentru a nu doar a alege președintele țării pentru un nou mandat de patru ani, ci și pentru a participa la un referendum constituțional, la care vor putea să își exprime opțiunea referitoare la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.