Acasă Social Date oficiale: Câți locuitori din R. Moldova s-au vaccinat cu prima doză

Date oficiale: Câți locuitori din R. Moldova s-au vaccinat cu prima doză

0

Până în prezent, 516.504 de persoane din Republica Moldova au fost imunizate cu prima doză de vaccin anti-COVID, ceea ce reprezintă 15,1% din populaţia țării. 20% din totalul persoanelor vaccinate sunt din Chişinău. Datele au fost prezentate în cadrul conferinţei de presă organizate de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova, transmite SafeNews.md.

894.622 de doze de vaccin au fost folosite în total pentru imunizarea populaţiei din Republica Moldova.

88.867 de persoane au fost imunizate cu schema completă, adică cu ambele doze de vaccin.

Cantitatea dozelor de vaccin recepţionate de Ministerul Sănătăţii este de 1.248.090 de doze, dintre care 330.000 sunt disponibile în acest moment.

„Este necesară acoperirea cât mai mare cu vaccin a populaţiei, pentru a preîntâmpina îmbolnăvirile cu varianta Delta”, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Potrivit  acestora, în prezent, 279 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19 sunt internaţi, dintre aceștia 53 aflându-se în stare gravă.

În ultima săptămână au fost efectuate 32.723 de teste, dintre care un procent de 1,5% a fost confirmat pozitiv.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.