Acasă Extern Cutremur în China: Sunt morți și răniți. S-a declanșat stare de urgență

Cutremur în China: Sunt morți și răniți. S-a declanșat stare de urgență

0

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa şi trei au fost rănite, într-un cutremur de mică adâncime, joi dimineaţă, în provincia Sichuan, din sud-vestul Chinei. Guvernul local a confirmat decesele, fără a preciza unde sunt localizate sau a furniza mai multe detalii, a afirmat China Global Television Network (CGTN), transmite SafeNews.md cu referire la realitatea.net.

Institutul american pentru studii geologice (USGS) a măsurat acest cutremur cu magnitudinea 5,4, dar Centrul seismologic din China l-a plasat la magnitudinea 6,0.

Cele două organisme au situat epicentrul la o adâncime mică de zece kilometri, la aproximativ 120 km sud-vest de megalopolisul tentacular Chongqing, a cărei zonă metropolitană are o populaţie de aproximativ 30 de milioane de locuitori.

Mişcarea telurică a determinat autorităţile să declanşeze al doilea nivel de urgenţă pentru salvatorii din regiunea Sichuan, potrivit media oficiale.

Oraşul Luzhou a trimis serviciile de urgenţă la faţa locului, a anunţat agenţia de presă Xinhua, fără a oferi mai multe detalii.

„Este posibil ca daunele să fie importante şi catastrofa să fie pe arie extinsă”, a estimat USGS într-o evaluare preliminară.

În 2008, provincia Sichuan a fost lovită de un cutremur violent cu magnitudinea de 7,9, în care au murit sau au dispărut 87.000 de persoane. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.