Acasă Politic Curtea Constituțională suspendă legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea

Curtea Constituțională suspendă legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea

0

Prim-ministrul Ion Chicu anunță că magistrații Curții Constituționale au anulat legea prin care Guvernul și-a angajat răspunderea pe marginea mai multor modificări legislative în contextul luptei cu COVID-19. Astfel, potrivit premierului, Guvernul nu mai poate oferi ajutorul de șomaj, nu poate amâna plata taxei locale pentru agențiii economici și nici reduce TVA pentru domeniul HoReCa, scrie agora.md.

Șeful Executivului a acuzat, în context, autorii sesizării depuse la Curtea Constituțională de populism și jocuri politice.

Amintim că sesizarea a fost depusă de parlamentarii fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate. Aceștia au declarat însă că nu au solicitat interpretarea proiectului în sine ci procedura de adoptare.

„În context mă văd nevoit să ne convocăm cu colegii, la Guvern, să convocăm ședința Comsiei Situații Excepționale. Probabil vom fi nevoiți să adoptăm restricții și mai dure”, a declarat Ion Chicu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.