Acasă Justiţie Curtea Constituțională a decis când va examina validarea mandatului Maiei Sandu

Curtea Constituțională a decis când va examina validarea mandatului Maiei Sandu

0

Curtea Constituțională se va întruni în ședință la data de 10 decembrie, ora 10.00, pentru a se pronunța cu privire la legalitatea alegerilor prezidențiale. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă, anunță sursele Deschide.MD din cadrul instituției.

De precizat că raportul cu privire la rezultatele alegerilor prezidențiale a fost aprobat de CEC la data de 23 noiembrie și, ulterior, expediat în adresa Înaltei Curți.

De precizat că abia ieri CCM anunța că nu cunoaște, deocamdată, când se va putea pronunța cu privire la legalitatea alegerilor prezidențiale. Potrivit unui anunț al Curții, motivul pentru amânarea examinării subiectului sus-menționat a servit faptul că instanțele de judecată nu au soluționat în mod definitiv toate contestațiile în materie electorală.

Menționăm că în urma scrutinului prezidențial, Maia Sandu a obținut cele mai multe voturi. Anterior, s-a anunțat că depunerea jurământului ar urma să aibă loc la data de 24 decembrie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.