Acasă Politic DOC// Cumătrul lui Dodon, Grigore Filipov s-a ales cu un proces penal....

DOC// Cumătrul lui Dodon, Grigore Filipov s-a ales cu un proces penal. Ce spune Procuratura Generală

0

Procuratura Generala a pornit un proces penal la 20 iulie curent în care este vizat președintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov, care este și cumătrul lui Igor Dodon. Astfel, Procuratura va investiga acțiunile și inacțiunile lui Filipov în cazul instalării celor 37 de posturi ilegale de separatiștii de la Tiraspol, dar și alte ilegalități pe care le-ar fi comis acesta. O declarație în acest sens a fost făcută nu de către Procuratura Generală, ci de către deputata Platformei DA, Stela Macari, care a publicat răspunsul PG pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi am fost informată că Procuratura Generală a examinat primul meu denunț privind acțiunile/inacțiunile lui Grigore Filipov în exercitarea atribuțiilor funcționale, astfel circumstanțele cazului urmează a fi examinate în cadrul unui proces penal pornit la 20 iulie curent. Acest răspuns vine imediat după vizita efectuată în raionul Dubăsari, unde oamenii m-au întrebat despre soarta Denunțului depus la 07 iulie în privința președintelui raionului Dubăsari, Grigore Filipov. Amintesc că prin acesta am reclamat mai multe ilegalități comise de către Filipov, dar mai ales inacțiunile sale in cotextul instalării celor 37 posturi militare nelegitime”, scrie Stela Macari.

Deputata susține că a mai depus un denunț la Procuratura Generală după ce portalul SafeNews.md a făcut publice imaginile video în care se observă că Filipov ar oferi câte 300 de lei locuitorilor din Transnistria pentru a vota la prezidențiale în favoarea lui Igor Dodon și PSRM. Procuratura Anticorupție va fi cea care se va expune asupra acelui denunț.

„Referitor la al doilea denunț depus la 21 iulie în privința lui Grigore Filipov, denunț bazat pe înregistrările video apărute în mass-media, unde se atestă cum Grigore Filipov oferea câte 300 de lei locuitorilor din Transnistria, aduși organizat să voteze la Criuleni în favoarea lui Igor Dodon și PSRM, am fost informată despre faptul că denunțul a fost expediat spre examinare, după competență, Procuraturii Anticorupție”, a mai scris Măcari.

CITEȘTE MAI MULT:STOP CADRU/ VIDEO// Președintele socialist al raionului Dubăsari oferă bani pentru alegătorii, aduși să voteze la Criuleni pentru Dodon

Grigore Filipov este cumătrul lui Igor Dodon. Mai exact, unul dintre fiii lui Grigore Filipov ar fi finul șefului statului. De asemenea, un alt fiu al lui Grigore Filipov este membru al Comisiei Electorale Centrale, care a fost delegat de PSRM. Este vorba de membrul CEC Vadim Filipov.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.