Acasă Extern Cum îi mituiește Putin pe ruși înaintea alegerilor legislative

Cum îi mituiește Putin pe ruși înaintea alegerilor legislative

0

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut marți ca toți militarii și membrii forțelor de ordine să primească prime. În urmă cu o săptămână, pensionarilor din țară le-au fost acordate ajutoare. Aceste fonduri sunt alocate în contextul în care se apropie alegerile legislative.

Categoriile vizate fac parte din electoratul tradițional al Rusiei Unite, partidul aflat la putere. Acesta se confruntă cu o reducere a popularității, în urma creșterii inflației și a scăderii nivelului de trai.

Potrivit decretelor publicate de Kremlin, în septembrie, militarii şi poliţiştii vor primi un bonus de 15.000 de ruble (170 de euro).

Pensionarii au primit un ajutor de 10.000 de ruble (110 euro).

Andrei Makarov, un responsabil al camerei inferioare a Parlamentului care se ocupă de buget, a anunțat că ajutoarele oferite pensionarilor și primele date militarilor și membrilor forțelor de ordine se ridică la 500 miliarde de ruble, respectiv 5,77 miliarde de euro.

Deşi numărul beneficiarilor nu a fost comunicat, Rusia numără aproximativ 42 milioane de pensionari şi cel puţin 1,7 milioane de poliţişti, militari şi membri ai gărzii naţionale.

În martie 2020, în plină pandemie, prețurile de consum au început să crească în țară, fenomen care s-a accelerat odată cu redresarea economică, erodând în continuare puterea de cumpărare a ruşilor, începută în 2014, după sancţiunile occidentale impuse ca urmare a anexării pensinsulei Crimeea.

Situația economică și scandalurile de corupție au dus la scăderea încrederii în partidul Rusia Unită, care, potrivit unui sondaj, este susținut de 27,3% dintre alegători. În paralel, Vladmir Putin se bucură de un nivel de încredere de 62,2%.

Rusia va organiza alegeri legislative în septembrie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.