Acasă Social Cum e văzut de la Tiraspol protestul veteranilor de la Chișinău

Cum e văzut de la Tiraspol protestul veteranilor de la Chișinău

0

Uniunea apărătorilor Transnistriei a calificat drept o ameninţare şi o provocare personală „declaraţiile militariste ale combatanţilor moldoveni, care cer Transnistriei să înceteze lupta cu infecţia de coronavirus şi să anuleze regimul sanitar, inclusiv activitatea punctelor sanitare de control”.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta se menţionează într-o declaraţie a Uniunii, care aminteşte că „Europa a pus Moldova pe lista roşie, interzicând cetăţenilor Moldovei să intre în regiune, şi chiar şi România „frăţească” şi-a închis graniţele pentru moldoveni, iar dacă cineva intră pe teritoriu, este obligat să stea în carantină timp de 14 zile”.

„De ce combatanţii nu organizează proteste împotriva Europei şi României?”, se întreabă autorii declaraţiei, potrivit cărora „prostia evidentă şi irealizarea unor astfel de declaraţii arată că oamenii necăjiţi, pedepsiţi de soartă, destul de slăbiţi nu numai de războiul din 1992, dar şi de aproape trei decenii de viaţă fără speranţă în Moldova, pentru a suta oară sunt folosiţi primitiv şi cinic în scopuri politice”.

Ei consideră drept „inacceptabile orice acte provocatoare care incită la conflicte şi sunt îndreptate împotriva operaţiunii internaţionale comune de menţinere a păcii, desfăşurate sub egida Rusiei”.

„Declaraţiile excentrice ale vicepremierului moldovean cu privire la aşa-numita „reintegrare” mitică, atacurile distructive ale altor oficiali şi deputaţi ai Republicii Moldova arată adevărata faţă a Chişinăului şi atitudinea reală a acestuia faţă de Transnistria. 

Eşuând în lupta împotriva infecţiei cu coronavirus, blocând dialogul normal cu Transnistria, nereuşind să îndeplinească cu adevărat niciun angajament din procesul internaţional de negocieri, Chişinăul încearcă prin metode provocatoare să distragă atenţia cetăţenilor şi a partenerilor externi de la propria incapacitate în cele mai importante domenii”, se arată în document.

Uniunea a îndemnat „toate forţele sociale şi politice constructive sănătoase ale Moldovei să opună rezistenţă prostiei provocatoare evidente, care ar putea duce la consecinţe ireversibile”.

infotag.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.