Coperta revistei „Time” a făcut senzație la sfârșitul acestei săptămâni. Pe ea apare cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, având pe gură întrebarea „Șterge Facebook?” și cu răspunsurile de click-at: anulează sau confirmă ștergerea.
Este vorba despre o revoltă mare care are loc după ce Facebook a picat în toată lumea zilele trecute. Compania este învinuită de interese. Mai mult, odată cu această copertă, în revistă apare și o coloană editorială care ne lasă loc să ne gândim.
După ce Facebook a picat la nivel global pe data de 4 octombrie curent, în SUA s-a ridicat un val de reacții și întrebări cu privire la activitatea companiei. În special, administratorii sunt învinuiți că aduc prejudicii utilizatorilor minori, punând în față banii în schimbul securității.
Revista americană „Time”, în urma acestor critici, a pulsat revolta, scoțând un număr care îl are pe copertă pe cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Acesta are deasupra gurii sale o fereastră în care apare întrebarea: „Șterge Facebook?”. Sunt ca de obicei două variante – fie de confirmat ștergerea, fie de anulat.
În acest număr, a apărut o coloană editorială, de autor, a omului de afaceri american și investitorului Roger McNamee. În articolul semnat, el susține că Facebook nu se va putea remedia singur și ca o soluție a propus trei măsuri: să fie creat un organ de reglementare special, să fie interzisă utilizarea informației confidențiale a utilizatorilor și să fie actualizată legislația SUA cu privire la antimonopol.
Amintim că, la începutul săptămânii, Facebook, Instagram, WhatsApp și o serie de servicii Google au picat. Această defecțiune a fost clasificată ca cea mai mare din istoria Internetului. Peste 10,6 milioane de utilizatori din diverse colțuri ale lumii, inclusiv din Republica Moldova, au raportat că au probleme la accesarea rețelelor sociale.
Mai târziu, Mark Zuckerberg a explicat că defecțiunea a avut loc în legătură cu modificările la configurația ruterelor, responsabile de distribuirea traficului între centrele de date ale Facebook, ceea ce a dus la o rupere de legătură, care „ca un efect de domino a perturbat comunicarea”.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.