Acasă Economic Creştere de peste 4% a preţurilor petrolului, joi, în urma unor declaraţii...

Creştere de peste 4% a preţurilor petrolului, joi, în urma unor declaraţii ale preşedintelui SUA Joe Biden privind un posibil atac de retorsiune al Israelului în Iran

0

Preţurile petrolului au crescut, joi, cu peste 4%, fiind pe cale să înregistreze a treia sesiune de câştiguri, în urma unor declaraţii ale preşedintelui SUA Joe Biden privind un posibil atac de retorsiune al Israelului în Iran, transmite CNBC.

Preşedintele Joe Biden a fost întrebat de reporteri, joi dimineaţă, dacă SUA vor sprijini un atac israelian asupra instalaţiilor petroliere iraniene. Biden a spus: ”Discutăm despre asta. Cred că ar fi puţin cam – oricum.” Preşedintele a adăugat că ”nu se va întâmpla nimic astăzi”.

CNBC a contactat Casa Albă pentru comentarii.

Comentariile lui Biden au fost catalizatorul care a determinat creşterea preţurilor, a spus Daniel Ghali, strateg senior pentru mărfuri la TD Securities.

”Riscurile geopolitice din Orientul Mijlociu sunt probabil la cele mai înalte niveluri de la Războiul din Golf”, a declarat Ghali pentru CNBC.

Indicele de referinţă WTI din SUA a atins un maxim intraday de 73,95 dolari pe baril, un câştig de aproximativ 5,5%. West Texas Intermediate a câştigat mai mult de 7% în această săptămână.

Contractele West Texas Intermediate pentru noiembrie au crescut cu 3,23 USD sau cu 4,61%, la 73,33 USD pe baril. În acest an, au avansat cu peste 2%.

Contractele Brent cu livrare în decembrie au avansat cu 3,21 dolari sau 4,34%, la 77,11 dolari pe baril. În acest an, preţul petrolului Brent a urcat uşor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.