Acasă Social Covid-19 în R. Moldova// 107 cazuri de infectare și șase decese în...

Covid-19 în R. Moldova// 107 cazuri de infectare și șase decese în ultimele 24 de ore

0

107 cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate luni după analiza a 745 de probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 16.357. Totodată, au fost testați pozitiv încă cinci lucrători medicali, iar șase persoane și-au pierdut viața în urma complicațiilor cauzate de noul tip de coronavirus.

Datele Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale arată că a fost înregistrat un singur caz de import.

Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 43 de cazuri.

În regiunea din stânga Nistrului – opt cazuri, Drochia, Edineț, Sângerei și Soroca – au fost confirmate câte cinci cazuri, Bălți și Cahul – câte patru cazuri, Căușeni, Criuleni și Hâncești – câte trei cazuri, Anii Noi, Florești, Ocnița, Strășeni și Vulcănești – câte două cazuri, Cantemir, Ceadâr-Lunga, Comrat, Dubăsari, Glodeni, Nisporeni, Taraclia, Telenești și Ungheni – câte un caz.

Din numărul total de cazuri din această zi, 5 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 4, personal auxiliar – 1.

Până la ziua de azi, 9229 persoane au fost tratate de COVID-19.

Totodată, azi și-au pierdut viața șase persoane, în urma complicațiilor cauzate de infecția Covid-19. În acest moment bilanțul deceselor ajunge la 536.

Deces 534: Femeie de 80 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 15 mai la Spitalul Clinic Municipal Nr. 1. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică.

Deces 535: Bărbat de 48 ani, din raionul Sîngerei. Internat la data de 26 iunie, la Spitalul Raional Sîngerei. Comorbidități: sindrom Down.

Deces 536: Bărbat de 60 ani, din raionul Sîngerei. Internat la data de 27 iunie, la Spitalul Raional Sîngerei. Comorbidități: diabet zaharat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.