Acasă Social Covid-19 // Chicu și Dumbrăveanu prezintă societății date diferite. Totuși 8...

Covid-19 // Chicu și Dumbrăveanu prezintă societății date diferite. Totuși 8 sau 12, cine minte?

0

După ce, astăzi, ministra Sănătății a declarat că cifra totală a lucrătorilor medicali de la Spitalul Clinici Republican, infectați cu COVID-19 este de 8 persoane, premierul anunță pe pagina sa de Facebook că ar fi vorba de 12 cadre medicale infectate. Ion Chicu a precizat că patru dintre cele 12 cazuri au fost confirmate pe parcursul zilei de vineri.

„Patru lucrători medicali de la Spitalul Clinic Republican – una din cele 6 instituții medicale din țară, care la moment internează bolnavi cu coronavirus confirmat. În total, la SCR avem deja 12 cazuri confirmate. Slavă Domnului, nici un caz confirmat de infectare a lucrătorilor medicali în celelalte 5 instituții. Aceste cifre vorbesc mult despre organizarea lucrurilor în instituții. Foarte mult”, a spus Chicu.

Amintim că pe 27 martie, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat distribuția cazurilor înregistrate în fiecare raion sau municipiu. Adunate, acestea nu însumau cifra prezentată inițial. Șefa de la Sănătate a spus că, în total, sunt 125 de infecții cu transmitere locală. După ce am adunat cazurile prezentate, ne-a dat cifra de 117 infecții, adică opt cazuri lipsă.

În contextul în care autoritățile evită însă să spună câți angajați ai sistemului sunt în prezent infectați sau suspecți, unde se află și care e starea lor de sănătate,  AGORA a lansat un APEL PUBLIC prin intermediul căruia cere autorităților să spună exact câți medici sunt infectați cu COVID-19 și să comunice mai clar despre evoluția bolii în țara noastră.

Menționăm că, până în prezent, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 199 de cazuri de inecție cu COVID-19.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.