Acasă Politic Corupția electorală: Amenzi de 10.000 de lei pentru cumpărarea voturilor

Corupția electorală: Amenzi de 10.000 de lei pentru cumpărarea voturilor

0

Alegătorii care vor primi sau oferi bani ori alte bunuri în preajma alegerilor, pentru a influența intenționat scrutinul electoral, vor fi amendați cu până la 10.000 de lei. Un aviz în acest sens a fost votat în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

„Alegătorii care vor pretinde, accepta sau primi personal bani, bunuri, băuturi alcoolice, produse de tutun, produse alimentare, servicii sau alte foloase în scopul exercitării drepturilor electorale în mod viciat sau neexercitării acestui drept în favoarea unui concurent electoral sau în defavoarea altui concurent, la fel viciat, vor fi supuși sancțiunilor contravenționale, iar aceste sancțiuni vor fi majorate”, a susținut Veronica Mihailov-Moraru,scrie la tv8.md.

Potrivit ministrei Justiției, amenda ar varia între 330 și 100 de unități contravenționale, echivalentul a circa 10.000 de lei.

Totodată, agentul constatator va putea să sesizeze mai rapid decât organul de urmărire penală.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.