Acasă Extern Coreea de Nord anunţă că a testat cu succes o rachetă antiaeriană

Coreea de Nord anunţă că a testat cu succes o rachetă antiaeriană

0

Coreea de Nord a testat cu succes, joi, o rachetă antiaeriană ”dezvoltată recent”, anunţă vineri agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA, un tir considerat o provocare înaintea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, vineri, pe tema unui tir de rachetă precedent al Phenianului, relatează AFP. ”RPDC a procedat la 30 septembrie la un tir de testare a unei rachete antiaeriene pe care a dezvoltat-o recent”, potrivit KCNA, transmite SafeNews.md cu referire la News.ro.

”Performanţele remarcabile de luptă” ale rachetei ”au fost verificate, odată cu introducerea unor noi tehnologii-cheie”, precizează agenţia de presă.

Acest test are loc după o serie de tiruri.

Phenianul a anunţat săptămâna aceasta că a testat o rachetă planoare hipersonică, un progres tehnologic major în cazul în care această informaţie se confirmă, deoarece racheta poate zbura cu o viteză de cinci ori mai mare decât viteza sunetului.

Aceste teste au provocat o consternare internaţională, iar Statele Unite, Franţa şi Regatul Unit au îndemnat la organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU.

Programele nucleare şi balistice nord-coreene sunt interzise de rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, iar Nordul este vizat de multiple sancţiuni internaţionale din această cauză.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.