Acasă Extern Coreea de Nord amenință cu folosirea „fără ezitare” a armei atomice, în...

Coreea de Nord amenință cu folosirea „fără ezitare” a armei atomice, în cazul unui atac al Seulului

0

Coreea de Nord va folosi „fără ezitare” arma atomică în cazul unui atac al Coreei de Sud, a anunţat liderul nord-coreean Kim Jong Un, potrivit unor comentarii citate vineri de agenţia de presă nord-coreeană ACTC, relatează AFP citată de Agerpres.

Phenianul „va folosi fără ezitare toate mijloacele ofensive de care dispune, inclusiv „arma nucleară” dacă „inamicul” atacă ţara folosind „forţe armate”, a subliniat liderul nord-coreean într-un context de tensiuni cu Seulul.

Relaţiile între cele două Corei s-au deteriorat în ultima vreme. Regimul de la Phenian testează tot mai frecvent diferite arme şi lansează către sud baloane cu deşeuri, iar guvernul de la Seul a reacţionat prin suspendarea unui acord militar bilateral şi reluarea difuzării de propagandă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.