Acasă Extern Coreea de Nord a prezentat în premieră imagini cu noua sa rachetă...

Coreea de Nord a prezentat în premieră imagini cu noua sa rachetă hipersonică

0

Televiziunea din Coreea de Nord a prezentat în premieră imagini cu rachetele cele mai avansate ale acestei ţări, inclusiv ultimul model de rachetă hipersonică. Noile arme ale regimului de la Phenian au fost prezentate luni la o expoziţie de armament la care a participat liderul nord-coreean, Kim Jong Un, informează EFE, preluată de Agerpres.

În imagini au fost văzute, printre altele, Colosul lui Kim, cea mai mare rachetă intercontinentală din arsenalul nord-coreean, Hwasong-16, şi noua rachetă hipersonică testată pentru prima dată cu câteva săptămâni în urmă.

Hwasong-16, văzută prima dată la parada militară din octombrie 2020, a fost expusă pe enorma sa platformă mobilă de lansare constituită dintr-un transportator cu 11 osii, iar monitoarele expoziţiei o prezentau sub denumirea de Hwasong-17.

Imaginile difuzate de postul de stat KCTV au arătat din diferite unghiuri şi Hwasong-8, noua rachetă hipersonică care până în prezent era cunoscută doar dintr-o fotografie.

Conform The Drive, racheta hipesonică nord-coreeană e similară cu modelul chinez DF-17. Rachetele hipersonice sunt mult mai rapide decât rachetele convenţionale, balistice sau de croazieră. De asemenea, sunt mult mai dificil de detectat şi de interceptat de către sistemele de apărare antirachetă din prezent.

Experţii militari sud-coreeni susţin că modelul de rachetă hipersonică al Phenianului se află însă într-o fază incipientă de dezvoltare şi că va mai dura mult timp până când această armă va fi operaţională.

Pe lângă alte rachete de ultimă generaţie (Hwasong-15, KN-23, KN-24 şi KN-25), a fost prezentată şi o rachetă din familia Pukguksong (care funcţionează cu combustibil solid, ceea ce o face mult mai uşor de desfăşurat şi lansat), ce nu a fost văzută până în prezent şi al cărei nume este necunoscut.

La expoziţie au venit Kim Jong Un şi sora sa Kim Yo Jong, precum şi membri ai biroului politic şi figuri-cheie ale programului de înarmare nord-coreean. Pe lângă expoziţia de rachete, liderii nord-coreeni au asistat la un spectacol aerian şi la o demonstraţie de luptă a trupelor, care a inclus scene în care militarii spărgeau plăci de beton cu capul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.