Acasă Social Copaci de salcie și salcâm, tăiați ilegal la Soroca: Prejudiciul cauzat

Copaci de salcie și salcâm, tăiați ilegal la Soroca: Prejudiciul cauzat

0

Angajații Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM) au efectuat razii pe teritoriul raionului Soroca pentru a contracara tăierile ilicite de copaci. Astfel, în extravilanul localității Racovăț au fost documentate două cazuri de defrișare ilegală a arborilor de pe teritoriul public al Primăriei.

Un cetățean a tăiat, până la gradul de încetare a creșterii, 20 de arbori de specia salcie cu diametrele la cioată între 13-23 cm, cauzând mediului un prejudiciu în mărime de 2.191,5 lei, calculat conform Codului silvic al Republicii Moldova.

Un alt moldovean a tăiat ilegal, până la gradul de încetare a creșterii, 33 arbori de specia salcâm cu diametrele la cioată între 16-28 cm, cauzând mediului un prejudiciu în mărime de 4.385.6 lei.  

În privința lor au fost încheiate două procese-verbale cu privire la „tăierea ilegală sau vătămarea arborilor și arbuștilor până la gradul de încetare a creșterii lor ori vătămarea arborilor și arbuștilor care nu întrerupe creșterea lor”, acțiuni ce se sancționează cu amendă de la 1.200 la 1.500 de lei aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore, cu amendă de la 12.000 la 15.000 de lei aplicată persoanei juridice.

Astfel de razii, inclusiv în comun cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Soroca, Sectorului Poliției de Frontieră Cosăuți, Sectorului Poliției de Frontieră Soroca vor fi organizate și în perioada rece a anului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.