Acasă Diverse Control comun moldo-ucrainean la încă două puncte de trecere

Control comun moldo-ucrainean la încă două puncte de trecere

0

Moldova şi Ucraina au confirmat posibilitatea introducerii controlului comun la încă două puncte de trecere.

Potrivit agenţiei de presă Infotag, acest lucru a fost comunicat de serviciul de presă al Serviciul de Stat al Poliţiei de Frontieră din Ucraina.

Potrivit comunicatului, în cadrul şedinţei Consiliului consultativ al Misiunii de asistenţă la frontieră a Uniunii Europene EUBAM, ţinută în ajunul reuniunii, părţile au confirmat posibilitatea introducerii unui astfel de control la punctele de control ale automobilelor Kuciurgan-Pervomaisk (pe secţiunea transnistreană a frontierei – I şi Reni-Giurgiuleşti).

„Părţile au confirmat posibilitatea introducerii unui control comun deplin la aceste puncte de control după finalizarea finală a reconstrucţiei infrastructurii lor”, spune mesajul.

În total, Moldova şi Ucraina au 67 de puncte comune de trecere a frontierei, inclusiv 25 în secţiunea centrală, transnistreană. Până acum au fost create 6 puncte de control comune. 

În prezent, din cauza pandemiei coronavirusului, majoritatea punctelor de control sunt închise sau este permisă doar trecerea camioanelor.

infotag.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.